Εκδήλωση για τον Πόλεμο και την Ειρήνη

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Μπροστά στους ανταγωνισμούς που μυρίζουν μπαρούτι …
Δυναμώνουμε τη λαϊκή πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους» την Κυριακή στις 19 Μάρτη 2023 στις 18:30 στους χώρους του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης “Καίτη Πανοπούλου” με συνδιοργανωτή την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ μίλησε ο πρόεδρος της Σταύρος Τάσος και ανέπτυξε τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου στην Ουκρανία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ και στην καπιταλιστική Ρωσία. Ενός πολέμου που ξεπήδησε μέσα από τον σφοδρό ανταγωνισμό για το μοίρασμα του ορυκτού πλούτου, της ενέργειας, των εδαφών, του εργατικού δυναμικού, των αγωγών και δικτύων μεταφοράς εμπορευμάτων, των γεωπολιτικών μεριδίων των αγορών. Πόλεμος άδικος και από τις δύο πλευρές, με θύματα τον ουκρανικό και ρώσικο λαό και με συνέπειες σε βάρος πολλών άλλων λαών. Τόνισε πως και η χώρα μας εμπλέκεται στον πόλεμο αυτό, τόσο με ευθύνη της τωρινής, όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης.  Η εμπλοκή της χώρας μας άμεσα με αποστολή στρατιωτικού υλικού που στέλνεται με σύμπραξη Σύριζα και Πασόκ από την ΝΔ, είτε έμμεσα παίρνοντας μέρος σε όλους τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ  και στηρίζοντας την δολοφονική του δράση βάζει σε μεγάλους κινδύνους τον λαό μας.

Μέσα από την πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε βγήκαν ξεκάθαρα συμπεράσματα:

  • πρέπει να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν τον πόλεμο
  • να απομακρυνθούν όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις
  • να πάψουν οι διευκολύνσεις κάθε είδους για την διεύρυνση και την δράση της Νατοϊκής λυκοσυμμαχίας
  • να σταματήσουν οι εκβιαστικές πιέσεις στον λαό μας για να επιλέξει στρατόπεδο ληστών

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν από την θεατρική ομάδα του Στεκιού τα αντιπολεμικά ποιήματα: αποσπάσματα από το “Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου” του Μπέρτολτ Μπρεχτ και “Πέντε Λεπτά μετά το βομβαρδισμό” του Μίροσλαβ Χόλομπ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *