Παρέμβαση την 7η του Απρίλη, Παγκόσμιας Μέρας για την Υγεία στο Κέντρο Υγείας επί της Χαλκίδος

Με παρέμβαση μαζικών φορέων της περιοχής και φίλων και μελών από το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης “Καίτη Πανοπούλου” στο κέντρο υγείας στην Χαλκίδος, αναδείχτηκαν οι ανάγκες για Δημόσιες Δωρεάν Υπηρεσίες Υγείας την 7η του Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα για την Υγεία.

Παρέμβαση την 7η του Απρίλη, Παγκόσμιας Μέρας για την Υγεία στο Κέντρο Υγείας Χαλκίδος

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Η φετινή 7η του Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα για την Υγεία, βρίσκει τους υγειονομικούς να δίνουν μάχη ενάντια στην πανδημία σε συνθήκες τεράστιων ελλείψεων σε στελέχωση, εξοπλισμό και υποδομές, με ανεπαρκέστατα μέτρα πρόληψης. Παρόλο που έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την έναρξή της πανδημίας, η κυβέρνηση επέλεξε να μην ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές, όχι μόνο από covid, αλλά και από άλλες ασθένειες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης. καθώς και όλων τον προηγούμενων, είναι τεράστιες, γιατί όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην υγεία Γι’ αυτό η κυβέρνηση αφήνει εμάς και τις οικογένειες μας απροστάτευτές μπροστά στην πανδημία και δεν παίρνει κανένα μέτρο πρόληψης στους χώρους εργασίας, στις δημόσιες συγκοινωνίες για συχνά δρομολόγια και για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Τις τραγικές συνέπειες αυτής της κατάστασης την βιώνουνε χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι και στην περιοχή μας, που είναι αναγκασμένοι να εξυπηρετούνται από το ήδη υποστελεχωμένο κέντρο υγείας στη Χαλκίδος με ελλείψεις σε ειδικότητες όπως ενδοκρινολόγος, ογκολόγος κ.α που έχει γίνει και εμβολιαστικό κέντρο και καλείται να εξυπηρετεί 900 εμβολιασμούς ημερησίως (αντί για 300 που ήταν μέχρι σήμερα) χωρίς καμία ενίσχυση σε απαραίτητο προσωπικό), με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στα ραντεβού και συνωστισμός, με επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία μας.

Απαιτούμε:

  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες συνδεδεμένες με τα Κέντρα Υγείας για κατ’ οίκον επισκέψεις.

  • Να στελεχωθεί άμεσα με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το κέντρο υγείας στην Χαλκίδος.

  • Να ανοίξουν αμέσως τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στις περιοχές μας.

  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

  • Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων και να πραγματοποιούνται μοριακοί έλεγχοι και γρήγορα τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες.

  • Να λειτουργήσει άμεσα ιατρείο στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, με όλο το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

  • Να στελεχωθεί άμεσα με Παιδιάτρους το κέντρο υγείας στην Χαλκίδος και το διαγνωστικό κέντρο για covid στην Γκράβα για την διενέργεια τεστ και σε παιδιά κάτω των 8 χρόνων.

  • Να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας στο διαγνωστικό κέντρο για covid στην Γκράβα για να μπορεί να εξυπηρετεί και τους εργαζομένους.

  • Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της Υγείας, σε σχολεία και Πανεπιστήμια και να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

 

Παρέμβαση την 7η του Απρίλη, Παγκόσμιας Μέρας για την Υγεία στο Κέντρο Υγείας ΧαλκίδοςΠαρέμβαση την 7η του Απρίλη, Παγκόσμιας Μέρας για την Υγεία στο Κέντρο Υγείας επί της Χαλκίδος Παρέμβαση την 7η του Απρίλη, Παγκόσμιας Μέρας για την Υγεία στο Κέντρο Υγείας επί της Χαλκίδος Παρέμβαση την 7η του Απρίλη, Παγκόσμιας Μέρας για την Υγεία στο Κέντρο Υγείας επί της Χαλκίδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *