ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ’73 – Πάντα επίκαιρο

«Έξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί – παιδεία – ελευθερία»

Το περιεχόμενο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου.

Σήμερα 48 χρόνια μετά η χώρα μας συμμετέχει πιο βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ . Όλες οι κυβερνησεις μέχρι σήμερα πραγματοποιούν υπέρογκες δαπάνες σε εξοπλισμους για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Μετατρέπουν τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών, εγκυμονώντας νέες επεμβάσεις, νέες αλλαγές συνόρων, νέα κύματα προσφύγων. Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. Δεν “προστατεύουν” τους λαούς, τους δολοφονούν!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνολικά η αντιδικτατορική πάλη, μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων σήμερα που αποδεικνύουν ότι ο λαός όταν θέλει μπορεί. Τον Νοέμβρη του 1973 ο λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα ενάντια στη Χούντα, στα εγχώρια και ξένα στηρίγματά της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε νέες νικηφόρες αναμετρήσεις του σήμερα και του αύριο. Οι νικηφόροι αγώνες στην “Cosco” και την “e-food”, οι κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, οι αγώνες των πληγέντων από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τους σεισμούς, οι μαζικές συσκέψεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες συνδικάτων και φοιτητικών συλλόγων είναι ορισμένα μόνο από τα παραδείγματα που αναδεικνύουν διεργασίες λαϊκής κινητοποίησης και αλληλεγγύης, που δείχνουν ότι μπορεί να φουντώσει το κύμα της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών!

Σε αυτές τις νέες συνθήκες το στέκι είναι στο πλευρό όλων των εργαζομένων, των μεταναστών, των νέων γυναικών, των μαθητών.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού, την Τετάρτη 17 Νοέμβρη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *