Τρίτη 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ, 6,30 ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ, 6.00 ΜΜ

Το Στέκι εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» τιμά αγωνιστικά την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας και καλεί τα μέλη και τους φίλους τους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Φέτος η 8η Μάρτη είναι ημέρα πάλης και κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Το μήνυμα της ημέρας αυτής, 112 χρόνια μετά την καθιέρωσή της, παραμένει επίκαιρο, αφορά την κοινή πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση, αφορά τον αγώνα για κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης, που θα φέρει και την πραγματική απελευθέρωση της γυναίκας.

Ο φετινός εορτασμός της 8ης Μάρτη δυστυχώς συμπίπτει με την απαράδεκτη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, που είναι αποτέλεσμα των σφοδρών ανταγωνισμών, των αντιθέσεων μεταξύ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια πλευρά και της Ρωσίας από την άλλη.

Σας καλούμε να ξεσηκωθούμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που βάζουν τους λαούς σε θανάσιμους κινδύνους και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στην προσφυγιά. Αυτό το γνωρίζουμε καλά, μιας και ζούμε σε μια περιοχή μαζί με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από προηγούμενους πολέμους όπως Συρία, Αφγανιστάν κ.α. που έφυγαν και ήρθαν στην χώρα μας για να σωθούν.

Παλεύουμε για να μην αφήσουμε να χυθεί το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα που σχεδιάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και υλοποιούν οι κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας σε βάρος των γυναικών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και στην επίθεση κράτους και εργοδοσίας στα δικαιώματά μας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, απαιτώντας:

• Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
• Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
• Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Στις 8 Μάρτη δυναμώνουμε το σύνθημα: “Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *