Σάββατο 27 Γενάρη στις 12μμ συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας

Όχι στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

Κανείς εφησυχασμός – Να σταματήσει τώρα η ελληνική εμπλοκή!

 Το ΔΣ του Στεκιού καλεί τα μέλη και τους φίλους του να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνουν σωματεία και φορείς εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης. Ήδη 24 χιλιάδες έχουν χάσει την ζωή τους, πάνω από 60 χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους χιλιάδες μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη! Κοντά στα 2 εκατομμύρια είναι οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι!

Παρά τις διακηρύξεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ  για “ειρήνη και σταθερότητα” συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ και η επέμβαση τους στην Υεμένη και την Ερυθρά Θάλασσα με όλα τα μέσα. Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν βήμα επικίνδυνης κλιμάκωσης των ανοιχτών  πολεμικών μετώπων στη Μέση Ανατολή, με θυσία το αίμα των λαών και σκοπό την προώθηση των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή.

Η διαμορφωμένη εκρηκτική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, με την  ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη και την σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, η συνέχιση του πολέμου της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, με τη στήριξη των ΗΠΑ, αποτελούν την πραγματική απειλή για γενικότερη ανάφλεξη της περιοχής. Παράλληλα η ζωή των ναυτεργατών μπαίνει σε κίνδυνο, οι τιμές της ενέργειας και των εμπορευμάτων για την λαϊκή οικογένεια εκτινάσσονται στα ύψη, για να απογειωθούν τα κέρδη των εφοπλιστών μέσα από τα  ναύλα, με άλλοθι την «προστασία της ναυσιπλοΐας» στην περιοχή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επιλέγει να συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στον πόλεμο, αφού συνεχίζει να στέλνει πολεμικά πλοία και προσωπικό στις Νατοϊκές αποστολές, όπως τελευταία την φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα. Μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο παραχωρώντας τα λιμάνια της Σούδας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου κ.α. στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις για να εξαπολύουν τις δολοφονικές τους επεμβάσεις. Ενώ ταυτόχρονα γίνεται η Ελλάδα στόχος αντιποίνων.

  • Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα, να τερματιστεί η κατοχή του ισραηλινού κράτους στα παλαιστινιακά εδάφη, να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα πριν τον Ιούνη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ.
  • Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *