Το Στέκι αποχαιρετά τον αγωνιστή του αντιπολεμικού – αντιμπεριαλιστικού κινήματος Γιώργο Λαμπράκη

Το ΔΣ από το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» μαζί με όλα τα μέλη και τους φίλους του στεκιού με βαθιά θλίψη και σεβασμό αποχαιρετάμε τον αγωνιστή του αντιπολεμικού, αντιμπεριαλιστικού κινήματος Γιώργο Λαμπράκη, αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα στις 22 Μάη.

Ένας γνήσιος λαϊκός αγωνιστής που βάδισε στα βήματα του πατέρα του Γρηγόρη Λαμπράκη ο οποίος υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, βαλκανιονίκης, βουλευτής ΕΔΑ και επίσης αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ ενώ δολοφονήθηκε την ίδια ημερομηνία το 1963 (22/5/1963).

Μέσα από τις γραμμές του εργατικού – λαϊκού κινήματος ο Γιώργος Λαμπράκης πάλεψε κατά της αδικίας και της εκμετάλλευσης για να ξημερώσουν για το λαό μας καλύτερες μέρες και πρωτοστάτησε στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων συναδέλφων του ως πρόεδρος του σωματείου τους.

Περπάτησε σε όλες τις μαραθώνιες πορείες ειρήνης από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Με σεμνότητα τίμησε με την δράση του στην πράξη την μνήμη του πατέρα του και των χιλιάδων άλλων αγωνιστών του λαϊκού κινήματος.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας  προς την συναγωνίστρια Δέσποινα, σύντροφό του στην ζωή και στους αγώνες, στα παιδιά και στα εγγόνια του καθώς και στην ΕΕΔΥΕ.

Για το ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *