Παρέμβαση για την υγεία από μέλη και φίλους του στεκιού. Πλατεία Κυψέλης 30 Μάρτη 2021

Παρέμβαση με κείμενο Διεκδίκησης Μέτρων Προστασίας για την Υγεία μας στην Πλατεία Κυψέλης το απόγευμα της Τρίτης 30 Μάρτη 2021 από μέλη και φίλους του στεκιού.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

 

Ένας ολόκληρος χρόνος έχει περάσει από την αρχή της πανδημίας και όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να μην ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές, όχι μόνο από covid, αλλά και από άλλες ασθένειες  που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, καθώς το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε ¨μιας νόσου¨. Δεν προχωρά σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα, παρά μπουκώνει τους κλινικάρχες με χρήματα, δεν συνταγογραφεί τα τεστ.

Η κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού έχει γίνει εφιάλτης στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας,στα Πατήσια και την Κυψέλη. Χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι στις περιοχές μας είναι αναγκασμένοι να εξυπηρετούνται από τα υποστελεχωμένα δημοτικά ιατρεία (της Χανίων για την Κυψέλη και της Σαρανταπόρου για τα Πατήσια) καθώς και από το κέντρο υγείας στη Χαλκίδος που έχει γίνει και εμβολιαστικό κέντρο χωρίς καμία ενίσχυση σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στα ραντεβού και να υπάρχει έλλειψη σε ειδικότητες (ενδοκρινολόγος, ογκολόγος κ.α).

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, καθώς δεν παίρνει κανένα μέτρο πρόληψης  στους χώρους  εργασίας, στις δημόσιες συγκοινωνίες για συχνά δρομολόγια και για ασφαλή άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Αντί να στελεχώσει όλες τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τα κινητά συνεργεία ώστε να πραγματοποιούν τα ίδια τα τεστ και να καταγράφουν το αποτέλεσμα η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά πετάει το μπαλάκι στην ¨ατομική ευθύνη¨ με τα self – test.

Παρέμβαση για την Υγεία στην Πλατεία Κυψέλης 30 Μάρτη 2021

Απαιτούμε:

  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες συνδεδεμένες με τα Κέντρα Υγείας για κατ’ οίκον επισκέψεις.
  • Να στελεχωθεί άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το κέντρο υγείας στην Χαλκίδος.
  • Να ανοίξουν αμέσως τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στις περιοχές μας.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες.
  • Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της Υγείας, σε σχολεία και Πανεπιστήμια και να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.
  • Να λειτουργήσει άμεσα ιατρείο στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, με όλο το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
  • Να στελεχωθεί άμεσα με Παιδιάτρους το κέντρο υγείας στην Χαλκίδος και τo διαγνωστικό κέντρο στην Γκράβα για την διενέργεια τεστ και σε παιδιά κάτω των 8 χρόνων.

Υγεια Κυψελη 30/03/2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *