Πικετοφορία με το κάλεσμα για την απεργία στις 28 Φλεβάρη

Πικετοφορία με κάλεσμα για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη έκαναν φορείς της 5ης και 6ης κοινότητας της Αθήνας ξεκινώντας από την Πλατεία Κυψέλης και φθάνοντας στο Πάρκο Φιξ.

 

 

 

 

 

 

ΟΛΟΙ στην απεργία στις 28 Φλεβάρη 2024

10.30 το πρωί στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

ΤΩΡΑ είναι η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! να παλέψουμε για αυξήσεις στους μισθούς, για ΣΣΕ, για βελτίωση των συνθηκών εργασίας! να αγωνιστούμε ενάντια στην ακρίβεια, στην εξαθλίωση, στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους! είναι η ώρα να ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

 Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, στο βωμό των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα, που με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έδειξε πως οι πολιτικές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούν τα κέρδη των μεγάλων αφεντικών σε βάρος των ζωών μας!  Οι πολιτικές αυτές όμως δεν περιορίζονται μόνο στο παραπάνω έγκλημα. Κάθε δύο μέρες ένας εργαζόμενος χάνει την ζωή του, δεν γυρνά στην οικογένεια του από την εντατικοποίηση και την έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς!

 Οι μισθοί πείνας δε φτάνουν ούτε για να καλύψουν τις ανάγκες των πρώτων 19 ημερών κάθε μήνα για το 60% των νοικοκυριών! Για χάρη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, η ακρίβεια για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα χτυπάει κόκκινο! Τρέμουμε στην όψη των λογαριασμών που μας βυθίζουν στην ενεργειακή φτώχεια και τα σκοτάδια, μετράμε τι θα κόψουμε απ την διατροφή και τις ανάγκες των παιδιών μας, λιώνουμε απ τα δυσβάσταχτα ενοίκια, λυγίζουμε στα έξοδα μόρφωσης των παιδιών, μένουμε ανυπεράσπιστοι στις φυσικές καταστροφές.

Λιγοψυχούμε απέναντι στις δόσεις των δανείων και στα κοράκια που καιροφυλακτούν να μας αρπάξουν το βιός! με χιλιάδες πλειστηριασμούς σπιτιών λαϊκών οικογενειών να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή να προγραμματίζονται, πατώντας στο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις. Ασπίδα προστασίας απέναντι σε αυτή την επίθεση, είναι η οργάνωση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας που μπορεί να φέρει, όπως είδαμε το προηγούμενο διάστημα, χειροπιαστά αποτελέσματα. Με την αυτοαπασχολούμενη στον Άγιο Ελευθέριο, το σπίτι στην Πολυλά στα Άνω Πατήσια, στην Κυψέλη αλλά και δεκάδες άλλα σπίτια σε όλη τη χώρα.

 Δεν ανεχόμαστε σήμερα οι σύγχρονες ανάγκες μας στην Υγεία για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση να αντιμετωπίζονται ως κόστος για το κράτος, αφήνοντας υποστελεχωμένα και υποβαθμισμένα τα δημόσια νοσοκομεία, όπως το Γ.Ν.Α. Παμμακάριστος στην περιοχή μας.

Αντιπαλεύουμε την διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που μετατρέπει την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα, για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών στην υγεία, αναγκάζοντάς μας να χρυσοπληρώνουμε τους ιδιωτικούς ομίλους.

Αυτή την πολιτική του κράτους στην υγεία την βιώνουμε και στα Πατήσια, αφού από το 2013 έχουν κλείσει δύο από τα τρία δημόσια νοσοκομεία, αφήνοντας μόνο αυτό της Παμμακάριστου- με τραγικές ελλείψεις για να εξυπηρετήσει μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας! Την ίδια ώρα έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια πολυάριθμα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα τα οποία και χρυσοπληρώνουμε!

 Στην παιδεία μεγαλώνει η εμπορευματοποίηση με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και την επιβολή εισαγωγικών εξετάσεων και στις τρεις τάξεις του λυκείου.

Την ίδια στιγμή που απουσιάζουν κρίσιμες υποδομές και σημαντικό προσωπικό στην υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση επιλέγει να καταθέτει 7δις ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

 Παλεύουμε για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων όπως: η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ενέργειας και καύσιμα, Ρεύμα φθηνό για το λαό με κατάργηση των έμμεσων φόρων, αύξηση των μισθών και των συντάξεων, επαναφορά του 13 – 14ου μισθού και σύνταξης, αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά κ.α..

 

ΣΤΕΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΚΥΨΕΛΗΣ «ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ 5ης – 6ης ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ  (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

 

ΠΑΤΗΣΙΩΝ 173, ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 211 70 54 821

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *