Εργατική Πρωτομαγιά 2021

ΟΛΟΙ  την Μ. Δευτέρα 26 Απρίλη, στις 6μ.μ.

στην συγκέντρωση στην Πλ. Αμερικής

 

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Εργατικής Πρωτομαγιάς,

την Πέμπτη 6 Μάη, στις 10 π.μ στο Σύνταγμα!

 

Εμείς οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες, τιμάμε τη φετινή Πρωτομαγιά, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει το λαό μας να έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα μετά από ένα και πλέον χρόνο πανδημίας, που ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων, την ίδια ώρα που οι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας κερδοσκοπούν.

Η κυβέρνηση αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές για να βρεθούν απλές κλίνες, ΜΕΘ και το αναγκαίο προσωπικό, αντί να επισπεύσει τους εμβολιασμούς, δίνει εκατομμύρια στους κλινικάρχες, νοικιάζοντας τις υπηρεσίες τους, ενώ το λαό τον αφήνει να συνωστίζεται στα ΜΜΜ, στους χώρους εργασίας, αλλά και στα σχολεία.

Την ίδια ώρα, εκμεταλλευόμενη τα αλλεπάλληλα λοκντάουν, δεν έχει σταματήσει να νομοθετεί μία σειρά αντιλαϊκά μέτρα, όπως αυτά στην Παιδεία, αλλά και το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που θα φέρει το επόμενο διάστημα.

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση κηρύσσει τον πόλεμο στην εργατική τάξη, αφού επιβάλει εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτη δουλειά και επιχειρεί να βάλει τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο. Και επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας έχει το θράσος να βαφτίζει «πρόοδο» να δουλεύουμε 10 ώρες την ημέρα, ενώ σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες με βάση την εξέλιξη της  επιστήμης και της τεχνολογίας για μείωση του χρόνου εργασίας.

 

Τέτοια πρόοδο τους την χαρίζουμε!

Εμείς 135 χρόνια μετά το Σικάγο, συνεχίζουμε τον αγώνα

 

  • Για μια κοινωνία με αξιοπρεπή δουλειά, με εξασφαλισμένη Υγεία, Παιδεία για όλους,
  • Για έναν κόσμο χωρίς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και δημιουργούν προσφυγιά και φτώχεια.
  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα».
  • Να πάρει τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία.
  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα! Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Δεν θα πληρώσουμε ξανά τη κρίση τους.
  • Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημιώσεις.
  • Να στελεχωθούν άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το κέντρο υγείας στην Χαλκίδος και τα δημοτικά ιατρεία στην οδό Χανίων και στη Σαρανταπόρου.
  • Να ανοίξουν αμέσως τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στις περιοχές μας.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και την οργάνωση των εργαζομένων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *