ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης “Καίτη Πανοπούλου” στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και έμπρακτα θα σταθεί δίπλα σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου της περιοχής μας “Παμμακάριστος” την Παρασκευή 3/12 και ώρα 10:00 το πρωί στον προαύλιο χώρο του.

Έφτασε και σε μας το κάλεσμα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ(Σ.Ε.Ν.Π.) για παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του νοσοκομείου που αντί να λύνονται, επιδεινώνονται.Σε μία περιοχή σαν την δική μας των Πατησίων δεν αρκεί ένα νοσοκομείο λόγω της υπερσυγκέντρωσης κατοίκων αλλά θα έπρεπε να υπάρχουν κι άλλες νοσοκομειακές μονάδες. Εδώ και καιρό βιώνουμε ως κάτοικοι τις ελλείψεις (βλ. προηγούμενη παρέμβασή μας)  και μαθαίνουμε από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Παμμακάριστος πως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Είμαστε δίπλα με όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και στεκόμαστε στο πλάι τους, αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματά τους:

  • Να επιστρέψουν άμεσα οι ιατροί που έχουν οργανική θέση στο νοσοκομείο και έχουν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία: α) μια Ακτινολόγος  & β) δύο ιατροί Παθολόγοι.
  • Άμεση ενίσχυση της  Παθολογικής κλινικής  με ειδικευμένους ιατρούς για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών, καθώς και με Πνευμονολόγους εφόσον νοσηλεύει ασθενείς με νόσο Covid-19.
  • Να βρεθεί άμεσα μόνιμη λύση για την πλήρη κάλυψη του Ακτινολογικού Τμήματος. Τα προσωρινά μπαλώματα δεν λύνουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης.
  • Να ολοκληρωθούν με υπερεπείγουσες διαδικασίες όλες οι προκηρύξεις πρόσληψης  ιατρών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να πληρωθούν οι θέσεις άμεσα.
  • Να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις των ιατρών του νοσοκομείου, με προτεραιότητα κατεπείγοντος όσον αφορά τους Χειρουργούς, τους Ακτινολόγους και τους Παθολόγους.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.
  • Να αρθούν τώρα οι αναστολές εργασίας. Ναι στον εμβολιασμό. Όχι στην υποχρεωτικότητα.
  • Να μην  μετατραπεί το νοσοκομείο σε αποκλειστικής νοσηλείας Covid-19, διότι οδηγείται σε περαιτέρω υποβάθμιση όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη.
  • Να ενταχθούν οι εμβολιαστικές γραμμές στις δομές ΠΦΥ της περιοχής και όχι στο Νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στην “Παμμακάριστο”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *