ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ και ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΓΕΝΑΡΗ, στις 11 το πρωί στην ΟΜΟΝΟΙΑ

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στο Κέντρο Υγείας ΠΑΤΗΣΙΩΝ (ΧΑΛΚΙΔΟΣ)

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/1, στις 11,30 το πρωί . ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 

για την ΤΕΤΆΡΤΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ,  στις 11,30 το πρωί

 

 

Δίνουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, που μας καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανεργία, στη ζωή χωρίς δικαιώματα.

 Δεν μπορεί να χάνεται άλλος πολύτιμος χρόνος.

Η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε εμείς!

 

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τους χιλιάδες νεκρούς, όταν σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να αντιμετωπίζονται τέτοιες ασθένειες. Δεν ανεχόμαστε πια το θράσος της κυβέρνησης που συνεχίζει την πολιτική αποθέωσης της ατομικής ευθύνης ως άλλοθι για να μην παίρνει τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τον λαό.

Εκτός από την πανδημία που έχει κάνει την ζωή μας άνω κάτω, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την δυσβάστακτη ακρίβεια. Δυστυχώς υπάρχουν οικογένειες που ζουν χωρίς ρεύμα,  που δεν έχουν θέρμανση, που για να ζεσταθούν τον 21 αιώνα! χρησιμοποιούν μαγκάλια με αποτέλεσμα πολλές φορές να πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις. Να  καίγονται , να μην μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές τους ανάγκες, όπως είναι η τροφή, η ένδυση.  Το λαϊκό εισόδημα συνεχώς μειώνεται,  χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, καταργείται με αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.

Την ώρα που τα σχολεία των γειτονιών μας έχουν μετατραπεί σε εστίες διασποράς, με χιλιάδες μαθητές να είναι στα σπίτια τους λόγω των πρωτοκόλλων υπερμετάδοσης του υπουργείου Παιδείας, η κυβέρνηση βρήκε τη λύση για τους εργαζόμενους. Αν τα παιδιά τους νοσήσουν και  μείνουν σπίτι να τα βοηθήσουν 5μερες, να πληρώνονται ουσιαστικά τις 2 μέρες, και από αυτές να χάνουν και μια μέρα από την κανονική τους άδεια. Και δαρμένος και βρεγμένος ο εργαζόμενος γονιός.

Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είναι στο «κόκκινο», με το προσωπικό αποδεκατισμένο, κάτω από τα όρια ασφαλούς λειτουργίας και εφημέρευσης. Οι υγειονομικοί εξουθενωμένοι και χωρίς ρεπό αναγκάζονται να επιστρέψουν στη δουλειά, μετά από μόλις 5 μέρες καραντίνας, ακόμα κι αν είναι θετικοί ή έχουν «ήπια συμπτώματα».

Την ίδια ώρα, χιλιάδες ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας αποκλείονται από το δημόσιο σύστημα Υγείας και στέλνονται ως πελάτες στον ιδιωτικό τομέα.

Στους χώρους δουλειάς και τις συγκοινωνίες, η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Με άλλοθι την «ήπια νόσο», η κυβέρνηση έχει καταργήσει κάθε μέτρο προστασίας, ενώ με τροπολογία που πέρασε, φτάνει στο σημείο να επιβάλει τηλεργασία για τους εργαζόμενους που νοσούν από κορονοϊό.

Κι αν η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να χτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, για τους επιχειρηματίες, ειδικά στον χώρο της Υγείας, είναι μία περίοδος μεγάλης κερδοφορίας, χάρη στα χρυσοφόρα συμβόλαια για τις κλίνες ΜΕΘ, χάρη στα τεστ και τις θεραπείες, τις εξετάσεις, τα χειρουργεία που έπαψαν να γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Ζούμε σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες με 98.665 καταγεγραμμένους κατοίκους στο 5ο διαμέρισμα του δήμου Αθήνας και 130.582 στο 6ο διαμέρισμα του δήμου. Από το 2013 με κυβερνητικές αποφάσεις έχουν κλείσει πλέον τα δύο από τα τρία νοσοκομεία και έχει μείνει μόνο το νοσοκομείο Παμμακάριστος για να εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρης της περιοχής και όχι μόνο. Υποστελεχωμένο, υποβαθμισμένο και λόγω έλλειψης παθολόγων δεν λειτουργεί το τακτικό παθολογικό ιατρείο, ενώ κινδυνεύει και η λειτουργία του τακτικού διαβητολογικού ιατρείου. Στην θέση τους έχουν ξεφυτρώσει πολυάριθμα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που εκμεταλλεύονται το κενό που υπάρχει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για να πουλούν τις υπηρεσίες τους.

Και επιπρόσθετα στις 8 λέσχες φιλίας του δήμου Αθηναίων όπως και στου 5ου  και 6ου διαμερίσματος από τις 21/12 έχει διακοπεί η διενέργεια δωρεάν ράπιτ τέστ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες ακόμη περισσότερο και να αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας όλοι οι λαϊκοί φορείς της γειτονιάς και υποδεχόμαστε τους συναγωνιστές μας από την Πάτρα διεκδικώντας όσα: Η προστασία της ζωής και της υγείας του λαού σήμερα απαιτεί:

 

  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
  • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος παντού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα, οι οποίοι έχουν γονατίσει το λαϊκό εισόδημα
  • Διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ Covid σε όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Όχι στο αίσχος της 5ήμερης καραντίνας και των πρωτοκόλλων της εργοδοσίας.
  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των ΚΥ και των άλλων μονάδων των ΠΕΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, στα ΚΥ και τις άλλες μονάδες των ΠΕΔΥ. Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας στην Υγεία – Πρόνοια.
  • Να καταργηθεί η τροπολογία που μειώνει στο 50% τον μισθό στον γονιό που κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού.
  • Να στελεχωθεί άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το κέντρο υγείας στην Χαλκίδος, καθώς και τα δημοτικά ιατρεία 5ου και 6ου διαμερίσματος δήμου Αθηναίων και να υπάρξει ξανά η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν διαγνωστικών τεστ στις λέσχες φιλίας του δήμου αθηναίων.
  • Να ανοίξουν αμέσως τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στις περιοχές μας.
  • Να λειτουργήσει άμεσα ιατρείο στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, με όλο το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Κανείς δεν θα μας χαρίσει όλα τα παραπάνω.

Ο,τι κέρδισε ο λαός μας το κέρδισε με τους αγώνες του!

 

ΣΤΕΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΚΥΨΕΛΗΣ «ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ»

Πατησίων 252 Πλ. Κολιάτσου, τηλ. 211 70 54 821

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΡΙΖΟΥΛΟΛΗΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ))

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ 5ΟΥ – 6ΟΥ ΔΙΑΜ/ΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *