ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στο Κέντρο Υγείας ΠΑΤΗΣΙΩΝ (ΧΑΛΚΙΔΟΣ) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 Φλεβάρη, στις 11:30 το πρωί

Μαζικοί φορείς της περιοχής μας μαζί με το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας διοργανώνουν κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 2 Φλεβάρη στο ΚΥ Πατησίων (στην οδό Χαλκίδος).

Σε περίπτωση βροχής η κινητοποίηση δεν θα πραγματοποιηθεί.

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στο Κέντρο Υγείας ΠΑΤΗΣΙΩΝ (ΧΑΛΚΙΔΟΣ)

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 Φλεβάρη, στις 11,30 το πρωί

 

Οι φορείς της περιοχής μας συνεχίζουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα του λαού στην Υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ενάντια στην υποστελέχωση, την υπολειτουργία και το κλείσιμο δομών και νοσοκομείων στην περιοχή του 5ου και 6ου Διαμερίσματος.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. Χιλιάδες είναι τα κρούσματα και δεκάδες οι νεκροί καθημερινά.

Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είναι στο «κόκκινο», με το προσωπικό αποδεκατισμένο. Οι υγειονομικοί εξουθενωμένοι και χωρίς ρεπό αναγκάζονται να επιστρέψουν στη δουλειά, μετά από μόλις 5 μέρες καραντίνας. Στους χώρους δουλειάς και τις συγκοινωνίες, η κατάσταση δεν είναι διαφορετική.

Και επιπρόσθετα στις 8 λέσχες φιλίας του δήμου Αθηναίων όπως και στου 5ου  και 6ου διαμερίσματος από τις 21/12 έχει διακοπεί η διενέργεια δωρεάν ράπιτ τέστ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες ακόμη περισσότερο και να αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Από το 2013 με κυβερνητικές αποφάσεις έχουν κλείσει πλέον τα δύο από τα τρία νοσοκομεία και έχει μείνει μόνο το νοσοκομείο Παμμακάριστος για να εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρης της περιοχής και όχι μόνο. Το οποίο είναι υποστελεχωμένο και υποβαθμισμένο, και με τους εργαζόμενους να εκπέμπουν Σ.Ο.Σ, για να μπορέσει να λειτουργήσει. Οι γιατροί του παθολογικού Τμήματος σε τελευταία επιστολή που έστειλαν στους αρμόδιους τονίζουν ότι: Η κάλυψη των 112 κλινών στο Παθολογικό Τμήμα και τα τμήματα Covid είναι επισφαλής από επιστημονική πλευρά και ανθρωπίνως αδύνατη και ζητάνε ενίσχυση σε ιατρούς ειδικούς και ειδικευόμενους.

Τραγική είναι η κατάσταση στην Κυψέλη και στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα γενικότερα, χωρίς την ύπαρξη κρατικού νοσοκομείου και με μόλις δύο δομές να λειτουργούν.

Την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες του κόσμου. Αναρωτιόμαστε, με τι λεφτά θα πληρώσουν τον ιδιώτη ο άνεργος, ο ηλικιωμένος, ο μετανάστης, όλοι εμείς που έχουμε δει το εισόδημά μας να πέφτει κατακόρυφα. Καθημερινά να προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με πολλή μεγάλη δυσκολία. Αφού στα ύψη είναι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού, θέρμανσης. Η αγορά ειδών πρώτης ανάγκης δυσβάστακτη.

 

Σε καλούμε να συμπαραταχθείς μαζί μας στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους Έλληνες και μετανάστες χωρίς όρους και προϋποθέσεις με αιτήματα:

 

  • Διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ Covid σε όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Όχι στο αίσχος της 5ήμερης καραντίνας και των πρωτοκόλλων της εργοδοσίας.
  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των ΚΥ και των άλλων μονάδων των ΠΕΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, στα ΚΥ και τις άλλες μονάδες των ΠΕΔΥ. Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας στην Υγεία – Πρόνοια.
  • Να στελεχωθεί άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το κέντρο υγείας στην Χαλκίδος, καθώς και τα δημοτικά ιατρεία 5ου και 6ου διαμερίσματος δήμου Αθηναίων και να υπάρξει ξανά η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν διαγνωστικών τεστ στις λέσχες φιλίας του δήμου αθηναίων.
  • Να ανοίξουν αμέσως τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στις περιοχές μας.
  • Τη δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου στο 6ο Διαμέρισμα, τη λειτουργία του ιατρείου στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, στο χώρο που προβλεπόταν, με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  • Τη δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την ανάπτυξη Κέντρων Υγείας και με ευθύνη του κράτους, σύμφωνα με την αναλογία σε προσωπικό και ειδικότητες που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων.

 

ΣΤΕΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΚΥΨΕΛΗΣ «ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ»

Πατησίων 252 Πλ. Κολιάτσου, τηλ. 211 70 54 821

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΡΙΖΟΥΛΟΛΗΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ))

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ 5ΟΥ – 6ΟΥ ΔΙΑΜ/ΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *