Κινδυνεύουν με αφανισμό

Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» στηρίζει ολόψυχα τον αγώνα για να μην εξαφανιστούν τα δύο πολιτιστικά τοπόσημα του κέντρου της Αθήνας, οι κινηματογράφοι Αστορ και Ιντεάλ καθώς και το ιστορικό κινηματοθέατρο της Ιριδας (χώρος μοναδικός στην Ελλάδα συνύπαρξης φοιτητών και καλλιτεχνών) με αλλαγή της χρήσης τους, στο βωμό της «τουριστικής αξιοποίησης».

Υπερασπιζόμαστε κι εμείς μαζί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς και ανθρώπους της παγκόσμιας τέχνης τον καλλιτεχνικό κινηματογράφο απέναντι σε κάθε προσπάθεια να ισοπεδώνεται καθημερινά και παντοιοτρόπως το αισθητικό μας κριτήριο από τις «διαδικτυακές πλατφόρμες και τα μεγαθήρια της κινηματογραφικής διανομής».

Θα υπερασπιστούμε κι εμείς την κοινωνική υπόσταση της τέχνης απέναντι σε όσους προσπαθούν να χειραγωγήσουν και πολιτιστικά τις συνειδήσεις μας. Αρνούμαστε με την τηλε-εργασία και την τηλε-ψυχαγωγία να μετατραπούμε σε απομονωμένες μίζερες ατομικότητες μέσα στους 4 τοίχους του σπιτιού μας.

Ταυτόχρονα ο αγώνας αυτός είναι και αγώνας για να διατηρηθεί και η γνήσια ιστορική ταυτότητα του κέντρου της Αθήνας  απέναντι στις προσπάθειες όλων των τελευταίων κυβερνήσεων για μια τουριστική «πλαστική» ανάπλαση αυτού του κέντρου με τα «τεράστια πεντάστερα ξενοδοχεία», «διεθνή Malls» και συνεδριακές αίθουσες.

Είναι ένας ακόμη δίκαιος αγώνας για τον Πολιτισμό σε αυτή τη χώρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *