ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ, 10.30 πμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ, 10.30 πμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Προσυγκέντρωση 9.30 πμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Ως εδώ! Διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στα Super Market. Δεν είναι φυσιολογικό να τρέμουμε τι θα αντικρίσουμε σε κάθε λογαριασμό που ανοίγουμε, για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι «αυξήσεις» που δόθηκαν  στον κατώτατο μισθό από την κυβέρνηση, δεν φτάνουν πουθενά λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Ιδιαίτερα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Οι ονομαστικές αυξήσεις των 20-30 ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό της απελπισίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα! που οδηγεί κάθε εργατικό – λαϊκό σπίτι να μην μπορεί να βγάλει τον μήνα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία

Η κυβέρνηση φέρνει νέα μέτρα και νόμους στην υγεία και την παιδεία. Οι πανεκπαιδευτικοί αγώνες έχοντας στο επίκεντρο το αίτημα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με σύγχρονες, ποιοτικές σπουδές για όλους, ήταν η απάντηση της πλειοψηφίας των φοιτητών και του ελληνικού λαού απέναντι στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ο αγώνας συνεχίζεται ώστε ο νόμος που καταψηφίστηκε στη ζωή και στα αμφιθέατρα να ακυρωθεί στην πράξη.

Την ίδια στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με αποδεκατισμένα δημόσια Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία από βασικές ειδικότητες, με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, με ελλιπές σε αριθμό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ακριβοπληρώνουμε για γιατρούς, για φάρμακα, για εξετάσεις, για θεραπείες.

              Δεν ανεχόμαστε σήμερα οι σύγχρονες ανάγκες μας στην Υγεία για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση να αντιμετωπίζονται ως κόστος για το κράτος, αφήνοντας υποστελεχωμένα και υποβαθμισμένα τα δημόσια νοσοκομεία, όπως το Γ.Ν.Α. Παμμακάριστος στην περιοχή μας.

Με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και τα «νόμιμα» φακελάκια η κυβέρνηση προχωρά σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση υπηρεσιών που μέχρι τώρα παρείχε δωρεάν το δημόσιο σύστημα Υγείας, επιδιώκοντας να απαλλάξει το κράτος από την ευθύνη να συντηρεί και να χρηματοδοτεί δημόσιες μονάδες Υγείας. Δεν θα αφήσουμε να περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές της κυβέρνησης.  Δυναμώνουμε το μέτωπο για την υπεράσπιση της δωρεάν και δημόσιας υγείας.

             Αντιπαλεύουμε την διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που μετατρέπει την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα, για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών στην υγεία, αναγκάζοντάς μας να χρυσοπληρώνουμε τους ιδιωτικούς ομίλους. Αυτή την πολιτική του κράτους στην υγεία την βιώνουμε και στα Πατήσια, αφού από το 2013 έχουν κλείσει δύο από τα τρία δημόσια νοσοκομεία, αφήνοντας μόνο αυτό της Παμμακάριστου- με τραγικές ελλείψεις για να εξυπηρετήσει μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας! Την ίδια ώρα έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια πολυάριθμα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα τα οποία και χρυσοπληρώνουμε!

Παλεύουμε για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων όπως: Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ενέργειας και καύσιμα, Ρεύμα φθηνό για το λαό με κατάργηση των έμμεσων φόρων, αύξηση των μισθών και των συντάξεων, αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€, επαναφορά του 13 – 14ου μισθού και σύνταξης, αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά. Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ». Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων. Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *