Συμβαίνει στην γειτονία μας, στην ιδιωτική υγεία…

«Την εργοδοσία του “Φροντίς”, για τις τρομοκρατικές και εκβιαστικές απολύσεις – απομακρύνσεις εργαζομένων από το κατάστημα της Πατησίων» καταγγέλλει η ΔΑΣ στο Κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και διοργανώνει κινητοποίηση την Παρασκευή 12 Απρίλη στις 10 π.μ. έξω από το συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο.

«Μέσα σ’ ένα μήνα, η συγκεκριμένη επιχείρηση απέλυσε και προχώρησε στη μη ανανέωση συμβάσεων, εργαζόμενων που πρωτοστάτησαν ώστε να φτάσει η φωνή του σωματείου στον συγκεκριμένο χώρο δουλειάς», καταγγέλλει η ΔΑΣ.

«Καθόλου τυχαία οι κινήσεις αυτές ήρθαν, αφότου οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο σωματείο τους, ώστε να μεταφέρουν σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην εργασία τους και έχουν να κάνουν με τα ωράρια, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών, αναίτιες απολύσεις και μη ανανεώσεις συμβάσεων εργαζομένων που επηρεάζουν και τους ίδιους αλλά και τους ασθενείς» σημειώνει στην καταγγελία της.

Προσθέτει ότι «η διοίκηση του “Φροντίς” εκτός από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες, έχει αλλεργία και στη συλλογική και οργανωμένη δράση των εργαζομένων! Τους προκαλεί φόβο να γνωρίζουν πως οι εργαζόμενοι δεν μένουν με σκυμμένο το κεφάλι, αλλά κινητοποιούνται για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής! Ο φόβος και η πρεμούρα τους να ξεμπερδεύουν με όσους “δεν κάθονται φρόνιμα” φάνηκε και στη συνάντηση που είχαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ και το αντίστοιχο σωματείο του Πειραιά, με εκπρόσωπο της διοίκησης, που προκλητικά παραδέχτηκε πως η απομάκρυνση της εργαζομένης, ήταν προσχεδιασμένη και μάλιστα έκθαμβη απόρησε με το ότι “πρέπει να δώσει λογαριασμό” για τις επιλογές της επιχείρησης. Φυσικά δεν είχαν τίποτα να πουν για την υποδειγματική εργασία και παρουσία των εργαζομένων, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι απολύσεις είναι εκδικητικές για συνδικαλιστικούς λόγους!» και καλεί την εργοδοσία να ανανεώσει τώρα τη σύμβαση της εργαζόμενης. «Δεν θα επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στις δουλειές μας. Όσο δεν εφαρμόζονται μέτρα που θα διευκολύνουν την εργασία και τη ζωή μας, οι εργαζόμενοι θα τα διεκδικούμε ακόμα πιο δυναμικά», επισημαίνει.

«Ας το καταλάβουν καλά: Αν νομίζουν ότι θα κάνουν ό,τι θέλουν με τις ζωές των εργαζομένων -χωρίς να δίνουν λογαριασμό κιόλας- είναι βαθιά γελασμένοι! Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του! Οι δυνάμεις της ΔΑΣ απλώνουμε το χέρι σε όλους τους εργαζόμενους και τους καλούμε να ενισχύσουν το σωματείο, τη συλλογική δράση και διεκδίκηση. Απέναντι στην ενορχηστρωμένη επίθεση που δεχόμαστε από εργοδότες και κυβερνήσεις, στα δικαιώματά μας, στη δουλειά και τη ζωή μας, έχουμε τον πρώτο λόγο και πρέπει να γίνει ακόμα πιο δυνατός!» ξεκαθαρίζει και προσθέτει:

«Η θέση μας είναι στον δρόμο του αγώνα, στο πλάι με τους υπόλοιπους εργαζόμενους από τις ιδιωτικές κλινικές που αγωνίζονται»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *