ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΝ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΥΠΕ

Λάβαμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί από τους εργαζόμενους του ΓΝ “ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΝ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΥΠΕ

Την Παρασκευή 4/6/2021  εργαζόμενοι του ΓΝ Παμμακάριστος πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου, διότι δεν πληρούνται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφαλείας για τους ασθενείς και το προσωπικό εν όψει της επικείμενης ένταξης στο πρόγραμμα εφημεριών της 1ης ΥΠΕ στις 8/6. Κύρια αιτήματα μας είναι η κατεπείγουσα στελέχωση σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, καθώς και η κατάλληλη χωροταξική διαμόρφωση του Τμήματος  Επειγόντων Περιστατικών για να προληφθεί η ενδονοσοκομειακή διασπορά κορωνοιού.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας (διευθυντές από το παθολογικό, το καρδιολογικό, το ακτινολογικό, το δερματολογικό, ένας χειρουργός, μία παθολόγος, ένας νοσηλευτής και 2 τραυματιοφορείς) με τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ στο γραφείο του. Στη συνάντηση επιδώσαμε υπόμνημα με τα βασικά προβλήματα και τα κύρια αιτήματα μας, το οποίο είχαν υπογράψει 73 εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Στη συνάντηση οι παρευρισκόμενοι τονίσαμε ότι οι εργαζόμενοι επιθυμούμε την επανένταξη του νοσοκομείου στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών, αλλά θέσαμε ως προϋπόθεση την ελάχιστη ενίσχυση κατεπειγόντως με 2 παθολόγους, 2 χειρουργούς και 2 ακτινολόγους, διότι αυτά τα τμήματα είναι πρώτης γραμμής και λόγω υποστελέχωσης αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Επίσης θέσαμε το φλέγον ζήτημα της χωροταξικής ακαταλληλότητας, ιδίως στο ΤΕΠ, όπου δεν υπήρξε πρόνοια και σχεδιασμός για τον πλήρη διαχωρισμό των ύποπτων περιστατικών από τα λοιπά, ενώ σε συναφείς χώρους εξακολουθεί η λειτουργία εμβολιαστικών γραμμών. Επιπλέον ζητήσαμε την εφημέρευση ανά 4 ημέρες, με κατάργηση των ενδιάμεσων πρωινών εφημεριών.

Ο διοικητής, αφού έλαβε γνώση των αιτημάτων μας, μας διαβεβαίωσε ότι θα λάβει άμεσα μέτρα για ενίσχυση με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό, για την εγκατάσταση ISOBOX  προς εξέταση και διαχείριση ύποπτων περιστατικών και για την ασφάλεια των υποδομών. Τέλος αποφάσισε με τα δεδομένα στοιχεία την εφημέρευση του ΓΝ Παμμακάριστος κάθε 4 ημέρες 8:00πμ-23:00μμ.

                                                                                                                                        7/6/2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *